English | Ελληνικά

Γιατί η HTML είναι καλύτερη από το Flash;

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 14/4/15

Γιατί η HTML είναι καλύτερη από το Flash;

Η HTML και το Adobe Flash είναι δύο τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων, προκειμένου να δημιουργήσουν αποτελεσματικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Αλλά είναι γεγονός ότι η HTML υπερτερεί σε σχέση με το Flash και καθώς η κατασκευή ιστοσελίδων εξελίσσεται, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων αφήνουν το Flash και στρέφονται στην HTML. Παρακάτω είναι οι πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους η HTML είναι καλύτερη από το Flash:

1. Υποστήριξη φυλλομετρητή

H HTML έχει αναπτυχθεί από πολλούς προγραμματιστές και είναι πιο αναβαθμισμένη και μοναδική από το Flash. Όλοι οι σύγχρονοι φυλλομετρητές υποστηρίζουν μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί HTML.

2. Υποστήριξη κινητών

Η HTML είναι πιο έτοιμο εργαλείο για την ανάπτυξη εφαρμογών και ιστοσελίδων σε κινητά, καθώς οι φυλλομετρητές των κινητών έχουν υιοθετήσει πλήρως την HTML. Αντιθέτως, το Flash δεν υποστηρίζεται από το iOS και έτσι ένα αρχείο Flash δε μπορεί να εκτελεστεί σε μια συσκευή iOS, όπως το iPhone και το iPad.

3. Βελτιωμένες Αλληλεπιδράσεις

Μέσω της HTML, μπορεί κανείς να δημιουργήσει responsive ιστοσελίδες που αλληλεπιδρούν με το χρήστη του Διαδικτύου. Σε αντίθεση με την HTML, το Flash λειτουργεί πολύ αργά σε ορισμένες πλατφόρμες όπως το Linux και Mac OS X, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU).

4. Καλύτερη αποθήκευση

Η HTML επιτρέπει την αποθήκευση σε πολλαπλά παράθυρα, έχει καλύτερη ασφάλεια και διατηρεί τα δεδομένα ακόμα και μετά το κλείσιμο ενός φυλλομετρητή. Με την αποθήκευση των δεδομένων στο φυλλομετρητή του χρήστη, μπορεί εύκολα κανείς να δημιουργήσει λειτουργίες εφαρμογής, όπως: αποθήκευση πληροφοριών χρήστη, προσωρινή αποθήκευση δεδομένων, φόρτωση προηγούμενης κατάστασης της εφαρμογής του χρήστη.

5. Κατανάλωση Ενέργειας

Το Flash καταναλώνει επίσης μεγαλύτερη ισχύ και δεν είναι συμβατό με οθόνη αφής. Εξαιτίας αυτού, το Flash προκαλεί την υπερθέρμανση μιας συσκευής. Από την άλλη πλευρά, η HTML είναι συμβατή με οθόνες αφής και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε συσκευή.