English | Ελληνικά

SSL Πιστοποίηση

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 29/8/18

SSL Πιστοποίηση

Από τον Ιούλιο του 2018, το Google Chrome εμφανίζει ένα μήνυμα δίπλα στη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας που επισημαίνει ότι "δεν πρέπει να καταχωρίσετε ευαίσθητες πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο, όπως είναι οι κωδικοί πρόσβασης ή οι πιστωτικές κάρτες."

Τι είναι η SSL Κρυπτογράφηση

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά τη μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Για την ασφαλή διατήρηση της σύνδεσης δύο συσκευών στο διαδίκτυο, το SSL χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η μέθοδος της κρυπτογράφησης αποσκοπεί στη μετατροπή ενός μηνύματος αντικαθιστώντας τους χαρακτήρες που το απαρτίζουν σύμφωνα με μία μέθοδο, η οποία πρέπει να είναι γνωστή μόνο στον αποστολέα και τον παραλήπτη.

Τι είναι η SSL Πιστοποίηση

Η SSL Πιστοποίηση, γνωστή και ως Digital Certificate, προσφέρει κρυπτογράφηση και πιστοποίηση ιδιοκτησίας, δηλαδή κατοχυρώνει ότι η εκάστοτε ιστοσελίδα ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή οργανισμό. Επιπλέον, το SSL εμποδίζει τους hackers να αποκρύψουν ιδιωτικές πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, ονόματα, διευθύνσεις κα. Έτσι, διασφαλίζεται ότι όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ μιας ιστοσελίδας και του επισκέπτη παραμένουν ιδιωτικά και ασφαλή.

Γιατί είναι σημαντικό

  • Η αύξηση της ασφάλειας της ιστοσελίδας και των υποσελίδων της καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμη για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τις τραπεζικές και άλλες συναλλαγές, όπως PayPal, που απαιτούν την εισαγωγή προσωπικών δεδομένων. Όταν ένας ιστότοπος είναι ασφαλισμένος με πιστοποιητικό SSL, το HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Security) εμφανίζεται στη διεύθυνση URL με την παρακάτω ένδειξη, ώστε να είναι εύκολα ορατό στον χρήστη.
  • SSL Certificate
  • SEO πλεονεκτήματα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της ύπαρξης SSL Certificate είναι η βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης της Google, καθώς τείνει να δίνει μία προτεραιότητα. Παρά το γεγονός ότι η ώθηση αυτή είναι σχετικά μικρή, μπορεί να σας δώσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.
  • Αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για τους πελάτες. Αν ο ιστότοπός σας δε διαθέτει πιστοποιητικό, ορισμένα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να το χαρακτηρίζουν ως “μη ασφαλή”. Η χρήση του SSL βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη των χρηστών σχετικά με την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Συνεπώς, θα ανησυχούν λιγότερο για θέματα ασφαλείας και θα συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά μαζί σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία ενεργοποίησής του!

Benefits of SSL Certificate
*Gif Credits: Gfycat