English | Ελληνικά

Τα Shopping Ads τώρα και στην Ελλάδα!

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 14/10/19

Τα Shopping Ads τώρα και στην Ελλάδα!

Ο τρόπος διαφήμισης των προϊόντων στην Google άλλαξε! Προβάλετε τα προϊόντα σας με το νέο εργαλείο της Google και αυξήστε τις πωλήσεις σας!

Το online shopping αποτελεί στις μέρες μας το πιο γρήγορο και εύκολο μέσο αγορών. Τα Shopping Ads, έχοντας έως τώρα μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρήση σε 94 χώρες, ήρθαν στην Ελλάδα και είναι ήδη άκρως ανταγωνιστικά. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Google, τα Shopping Ads λαμβάνουν το 60% των clicks. Επομένως, εάν είστε ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, οφείλετε να μάθετε:

Τι είναι;

Πρόκειται για έναν τύπο διαφημίσεων που βασίζεται στη λέξη-κλειδί που αναζητά ο χρήστης και εμφανίζονται στην κορυφή όλων των αποτελεσμάτων. Έτσι, παρέχεται στον χρήστη μία αντιπροσωπευτική εικόνα του προϊόντος που επιθυμεί να αγοράσει καθώς ενημερώνεται άμεσα για την τιμή του προϊόντος σε διάφορα καταστήματα. Η κύρια διαφορά τους με τις διαφημίσεις αναζήτησης είναι ότι το προϊόν που διαφημίζουμε οπτικοποιείται και μας παρέχει συνοπτικά τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Πού και πώς εμφανίζονται;

Θα τα δείτε αναζητώντας στη μηχανή αναζήτησης της Google, πάνω από όλα τα οργανικά αποτελέσματα, άλλες διαφημίσεις της Google και χάρτες. Μπορείτε, επίσης, να τα δείτε στο Display Network (π.χ. στο YouTube) ή στην καρτέλα Αγορών της Google, ένα marketplace σύγκρισης τιμών και χαρακτηριστικών διαφόρων καταστημάτων.

Δείτε ενδεικτικά πώς εμφανίζονται στις διαφημίσεις αναζήτησης και στην καρτέλα Αγορών:

Shopping Ads Shopping Ads

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των Shopping Ads;

  • Ολοκλήρωση μιας αγοράς σε λιγότερα clicks, αφού ο χρήστης έχει ήδη συγκεντρώσει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν από πριν.
  • Το υψηλό click-through-rate (CTR) που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τύπος διαφημίσεων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους του click (cost-per-click) με συνέπεια την αύξηση των πωλήσεων με λιγότερο κόστος.

Επηρεάζονται οι διαφημίσεις που "τρέχετε" ήδη;

Τα Shopping Ads είναι διαθέσιμα σε πολλές χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Σε αυτές τις χώρες έχει παρατηρηθεί αύξηση του κόστους των διαφημίσεων αναζήτησης. Όταν o ανταγωνισμός για ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι μεγάλος, μία απλή διαφήμιση αναζήτησης μπορεί να μην εμφανιστεί καν στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, τα Shopping Ads συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα στην αποτελεσματικότερη προβολή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις του eshop σας με τα Shopping Ads, τη νέα δυνατότητα που μας δίνει η Google.