English | Ελληνικά

Προώθηση ιστοσελίδων

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 20/3/12

Προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να διαφημίσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Η προώθηση μιας επιχείρησης στο internet μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και ποικίλει σε κάθε περίπτωση.

Εμπεριέχει πολλά στοιχεία του marketing και προϋποθέτει γνώσεις για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Τι προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρει; Σε ποιους απευθύνονται αυτά τα προϊόντα; Ποιος είναι ο ανταγωνισμός στην αγορά; Τι κοστίζει η παραδοσιακή διαφήμιση; Πολλές παρόμοιες ερωτήσεις όταν απαντηθούν και επεξεργαστούν κατάλληλα, μπορούν να προσφέρουν οικονομικές και αποδοτικές λύσεις για τη διαφήμιση και την προώθηση μιας ιστοσελίδας.

Το Google Adwords αποτελεί τον πιο σύντομο και εύκολο τρόπο να εμφανίσετε την ιστοσελίδα σας στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση σας. Με τη δημιουργία μίας καμπάνιας στο Google Adwords, θα παρατηρήσετε ραγδαία και άμεση αύξηση των επισκεπτών σας από την μηχανή αναζήτησης του Google.

Στο Google Adwords, η διαφήμισή σας εμφανίζεται δεξιά, πάνω ή και κάτω από τα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων καθώς και σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες με το Google ιστοσελίδες. Κατά την δημιουργία της καμπάνιας γίνεται η επιλογή του τίτλου και της περιγραφής της διαφήμισης, των λέξεων κλειδιών (keywords), του ποσού που θέλει να δαπανήσει ο διαφημιζόμενος κτλ.

Το ζητούμενο σε κάθε καμπάνια είναι να δαπανηθεί αποδοτικά το ποσό της διαφήμισης και να οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα (πχ μια αγορά προϊόντος αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα). Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι η συχνή παρακολούθηση της καμπάνιας και η συνεχής βελτιστοποίησή της.