English | Ελληνικά

Τελευταίες τάσεις στo web

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 9/8/11

Τελευταίες τάσεις στo web

Η φωτογραφία είναι ένα ισχυρό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται σε ποικίλες περιπτώσεις στο internet. Η χρήση ολόκληρων φωτογραφιών σαν φόντο μιας ιστοσελίδας, μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά αλλά και καλαίσθητα αποτελέσματα.

Άλλη μία τεχνοτροπία είναι η χρήση μεγάλων γραμματοσειρών για επικεφαλίδες. Η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως "τυπογραφία" και χρησιμοποιείται με σκοπό να τραβήξει την προσοχή του επισκέπτη σε συγκεκριμένα μέρη της ιστοσελίδας.

Η συμβατότητα μιας ιστοσελίδας με συσκευές κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Από την στιγμή που οι συσκευές αυτές έγιναν μέρος της καθημερινότητας, όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο μέσω αυτών. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότεροι πελάτες μας επιθυμούν οι ιστοσελίδες τους να είναι συμβατές με τις συσκευές αυτές. Επίσης αρκετοί επιχειρηματίες αναζητούν την επέκταση του αγοραστικού κοινού τους με τη δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Αν και το Flash χρησιμοποιείται ακόμα, όλο και περισσότερες ιστοσελίδες αναπτύσονται με τη χρήση της HTML και τεχνικών JavaScript ώστε να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά της τεχνολογίας Flash χωρίς όμως να απωλέσουν τη συμβατότητά τους με τις κινητές συσκευές.