English | Ελληνικά

Ώρα να επασχεδιάσω την ιστοσελίδα μου;

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 20/11/13

Ώρα να επασχεδιάσω την ιστοσελίδα μου;

Σε ένα κόσμο που εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οι τάσεις και τα ενδιαφέροντα αλλάζουν ραγδαία και ο κόσμος αναζητά εταιρίες που ξέρουν να ακολουθούν τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις που οι καιροί επιτάσσουν. Μια ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε με γνώμονα τις τάσεις ακόμα και λίγων χρόνων πριν, σήμερα μοιάζει ξεπερασμένη και η μόνη λύση για να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου, είναι ένας κατάλληλος επανασχεδιασμός.


Βασικές ενδείξεις που δηλώνουν την ανάγκη επανασχεδιασμού


Ξεπερασμένος σχεδιασμός

Η ιστοσελίδα σας είναι η ηλεκτρονική εικόνα της εταιρίας σας και για να μπορεί να είναι θελκτική προς τους χρήστες πρέπει να συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις. Χρώματα, στυλ, εφέ κ.α. που ακολουθούσαν την μόδα των προηγούμενων χρόνων σήμερα αποτελούν ενδυμασία μιας ξεπερασμένης εποχής.

Ξεπερασμένες λειτουργίες

Ανάλογα με την εμφάνιση, η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας πρέπει να ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση του Flash όπου την προηγούμενη δεκαετία αποτελούσε ένα από τα πιο διαδεδομένα εργαλεία. Παρόλα αυτά σήμερα μια ιστοσελίδα βασισμένη σε Flash απλά δεν θα λειτουργεί σε ένα iphone ή ένα ipad!

Δύσκολη πλοήγηση

Μια αργή και δυσλειτουργική πλοήγηση της ιστοσελίδας σας θα ωθήσει αμέσως τους επισκέπτες στις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας. Οι πολλαπλές εκδόσεις του κεντρικού μενού που δεν παρέχουν δυνατότητα επιστροφής στην αρχική σελίδα, κατεστραμμένες συνδέσεις ή συνδέσεις που απλά ανανεώνουν το περιεχόμενο της σελίδας που ήδη βρίσκεται ο επισκέπτης, είναι μόλις μερικά από τα προβλήματα που δηλώνουν την ανάγκη ανανέωσης του σχεδιασμού της ιστοσελίδας.

Εσφαλμένη εμφάνιση

Με το πέρασμα των χρόνων νέες εκδόσεις των προγράμματων περιήγησης εμφανίζονται με μερικά μόλις παραδείγματα τα: Chrome, Firefox, Opera, Safari. Τόσο τα προγράμματα αυτά όσο και οι νέες συσκευές που βγαίνουν στο εμπόριο διαφέρουν σημαντικά στον τρόπο που εμφανίζουν μια ιστοσελίδα. Οι ιστοσελίδες λοιπόν καλούνται να έχουν έναν κατάλληλο σχεδιασμό που να μπορεί να προσαρμόζεται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και αυτό τις περισσότερες φορές ισοδυναμεί με μια εκ νέου προσέγγιση.

Χαμηλή κατάταξη στους πίνακες αναζήτησης

Ακόμα και αν η ιστοσελίδα σας είναι όμορφη και απόλυτα λειτουργική, εάν δεν έχει βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης δεν θα πετυχαίνει το στόχο της: να μπορούν οι πιθανοί πελάτες να την εντοπίσουν στην αναζήτησή τους. Παρόμοια με τις αλλαγές στις τάσεις όσον αφορά την εμφάνιση, οι απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης επίσης αλλάζουν και χρειάζεται η κάθε ιστοσελίδα να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτές. Ένας κατάλληλος επανασχεδιασμός θα επιτρέψει στην ιστοσελίδα σας να διατηρήσει μια υψηλή θέση στην κατάταξη έναντι των θέσεων των ανταγωνιστών σας.