English | Ελληνικά

Flat Web Design

Πίσω στο blog

Δημοσιεύθηκε την 6/2/15

Flat Web Design

Ο Επίπεδος Σχεδιασμός είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα σχετικά με τις τάσεις στη σχεδίαση ιστοσελίδων και διεπαφής χρήστη. Ο Επίπεδος σχεδιασμός είναι μια μινιμαλιστική προσέγγιση σχεδιασμού ιστοσελίδων που δίνει έμφαση στη χρηστικότητα. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ορίζεται από επιπεδότητα του στυλ: απλοποίηση της διεπαφής μιας ιστοσελίδας με την αφαίρεση επιπλέον στοιχείων όπως σκιές, υφές και διαβαθμίσεις που δημιουργούν μια τρισδιάστατη εμφάνιση. Προσφέρει καθαρό, ανοιχτό χώρο, οξείες άκρες, φωτεινά χρώματα και δύο-διαστάσεων εικονογραφήσεις, που εύκολα τραβάνε την προσοχή και καθοδηγούν το μάτι του επισκέπτη της ιστοσελίδας.

Μια ιστοσελίδα σχεδιάζεται και κρίνεται από το πόσο καλά λειτουργεί και πως είναι η εμφάνισή της. Η εν λόγω λειτουργικότητα εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη στο Διαδίκτυο. Έτσι, ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν αυτό το στυλ σχεδιασμού είναι πιο πιθανό να λάβουν θετική ανάδραση όσον αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη.

Ο Επίπεδος σχεδιασμός ιστοσελίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει πραγματικά όμορφες, απλές διεπαφές ιστοσελίδας, αλλά δεν είναι απαραιτήτως κατάλληλος για κάθε ιστοσελίδα. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του αυτό που προσπαθεί να πετύχει οπτικά και τι θέλει να μεταδώσει. Ο κύριος σκοπός μιας διαδικτυακής εφαρμογής, μιας εφαρμογής για κινητά ή μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι η σαφής μετάδοση μηνυμάτων και η παροχή μιας εύχρηστης και διαισθητικής διεπαφής για τον χρήστη της ιστοσελίδας. Είναι η δουλειά του σχεδιαστή ιστοσελίδων να διαβεβαιώσει ότι μια συγκεκριμένη αισθητική σχεδιασμού δεν επηρεάζει τη χρηστικότητα, ανάλογα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.